Het doel

Kort na het overlijden van Danielle wordt door neef Hub en zijn vrouw Elly voor Huub, Lilian en Hans een trip naar Bali georganiseerd. Aldaar ontmoeten zij Komang, die evenals zijn zusje Kadek financieel is geadopteerd door Hub en Elly. Komang heeft intussen zijn middelbare school en een universitaire opleiding tot docent Engels afgerond.

Lilian en Huub vinden dit een prachtig initiatief en adopteren financieel een meisje, Putu Susiani, op dat moment 13 jaar oud. Putu woont met vader, moeder en jonger broertje Kadek in Lovina op Bali. Er zijn geen middelen om Putu, die heel intelligent is, een middelbare schoolopleiding te laten volgen. De moeder van Putu heeft een klein winkeltje aan huis, ze verkoopt zeeppoeder, snoepgoed en offertjes. Haar vader werkt als straatveger langs de kustweg naar Singaradja. Hij verdient E 1,- per dag. Dankzij de sponsoring van Lilian en Huub is Putu in staat een middelbare schoolopleiding te volgen. Doordat ze een cursus Engels volgt, is zij ook in staat op met Lilian en Huub te communiceren via mail en op Facebook. Inmiddels studeert Putu internationale betrekkingen aan de universiteit van Singaradja. Het is voor haar hard werken, maar ze doet het met veel plezier. Lilian en Huub hebben erop aangedrongen dat Putu daarnaast Engels studeert teneinde meer mogelijkheden te hebben na het afronden van haar studie. Indien Putu erin slaagt de opleiding af te ronden kan ze haar ouders en broertje tot grote steun zijn.

Op een bepaald moment vraagt Putu of ze een klein beetje van het studiegeld mag besteden aan de aankoop van een klein kastje, want haar T-shirts worden nat. Bij navraag blijkt het dak van de woning van het gezin lek te zijn. Bij regenbuien, tropische regenbuien zijn meestal hevig, loopt het water de woning binnen. Een aannemer, door Hub gevraagd om poolshoogte te gaan nemen, weet te vertellen dat het huisje wordt ondermijnd door scheuren. Op het moment dat er een nieuw dak op de woning wordt gelegd, stort de woning zeker in. Lilian en Huub hebben inmiddels met eigen ogen kunnen constateren dat de woning in zeer slechte staat verkeert en willen dan ook de opbrengst van het boek bestemmen voor de bouw van een eenvoudige nieuwe woning voor de familie.