Lilian Boudewijn-Slaats

Rituelen, afscheid & begeleiding

Ervaringen

95 Reacties

 1. Zowel ik als mijn drie meisjes hebben Lilian als zeer gemoedelijk, warm en betrokken ervaren, wart een grote steun was tijdens ons afscheid van papa. Fijne gesprekken vooraf, goede begeleiding van de kinderen wat er ging gebeuren en een mooie, kindvriendelijke & persoonlijke invulling van de ceremonie. Het afscheid is gegaan zoals het moest en zoals wij wilden. Erg bedankt!

 2. Ik vond de afscheidsviering helemaal top. De woorden, die wij niet konden vinden vond u en dat was een hele opluchting voor ons allemaal, zeker voor mij. Ik wil u nogmaals hartelijk danken voor alle mooie woorden en zinnen, zowel in het Nederlands als in het Engels, die de familie in Thailand als zeer positief hebben ervaren en waarvan ze ook helemaal onder de indruk waren. Nogmaals dank, namens ons allemaal. Groeten Wally Hakkens

 3. Wij hebben de afscheidsviering als warm en fijn ervaren. De tekst is goed gekozen en de persoonlijkheid van mijn vader kwam goed tot zijn recht.

 4. Voor Lilian. Met dank voor de mooie afscheidsdienst voor mijn moeder op 13 januari 2017. Mede namens mijn zussen

 5. Mooi en Persoonlijk. Veel steun en vertrouwen ondervonden in het persoonlijk gesprek voorafgaand aan de viering.

 6. Beste Lilian, je vroeg mij hoe wij de afscheidsviering van mijn partner hebben ervaren.
  Ik denk dat ik mede namens mijn kinderen en kleinkinderen, Ad zijn zoon en familie kan zeggen dat het afscheid heel warm en ontroerend is geweest. Precies zoals Ad het wilde hebben. Ook van te voren werd ik goed begeleid. Met dank voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan.

 7. Na het overlijden van mijn echtgenote/onze moeder kwamen wij met Lilian in contact. Wij beseften terdege, dat het voor iemand die de overledene niet persoonlijk heeft gekend extra moeilijk is om een persoonlijke afscheidsviering samen te stellen. Na uitvoerig overleg met ons kregen we binnen 1 dag een uitgewerkt concept ter inzage. Wij konden ons volledig vinden in het voorstel van Lilian.Vervolgens werd een en ander bij het definitieve afscheid op een bijzonder warme en vooral duidelijke manier uitgevoerd. Lilian, Bedankt! Frans Demmers, Yvonne en Reinald, Susan en Ronald en de kleinkinderen.

 8. Onze ervaring met Lilian is positief. Ze heeft onze gevoelens op een mooie manier verwoord. Het betrekken van beide overleden dochters van mijn oma, was een heel mooi idee van Lilian. Dit was voor ons zeer fijn. De uitvaart was zeer mooi verzorgd en is door ons als zeer prettig ervaren.

 9. We hebben het afscheid als mooi en warm ervaren. Ook hebben we vele positieve reacties ontvangen van de aanwezigen.

 10. Onderwerp: Referentie rouwdienstbegeleiding Lilian

  “Wij hebben een dienst laten begeleiden door Lilian Boudewijn, vanwege het overlijden van onze man, broer en oom.
  Als familie waren wij zeer onder de indruk van de persoonlijke benadering en de eigen inbreng van Lilian voor, tijdens en na de dienst. Naast het feit dat ze een bijzondere dienst in elkaar heeft gezet, was ze ook erg meelevend met de nabestaanden. Wij hebben dit niet alleen tijdens, maar ook na de dienst ervaren.
  Uit onze vele losse verhalen heeft Lilian een hele mooie levensloop samengevat, aangevuld met individuele rituelen, welke de dienst een eigen en vooral persoonlijk karakter gaf.
  Achteraf is de hele dienst uit eigen initiatief van Lilian in boekvorm aan ons als familie overhandigd. Dit was voor ons een waardevolle aanvulling op de begeleiding van Lilian.
  Kortom; wij waren erg tevreden over Lilian als (rouwdienst)begeleider, en zouden haar dan ook zeker aanbevelen. De betrokkenheid, individualiteit, creativiteit en eigen inbreng waren van grote waarde voor ons.”
  Nogmaals onze grote dank voor de onvergetelijke dienst.
  Met vriendelijke groet,
  Familie Heeren

 11. Heel erg tevreden

 12. Heel erg tevreden. Zowel over de viering als de gehele organisatie door Lilian op de externe locatie ‘De Twee Gebroeders’ in Etten-Leur

 13. Nog heel hartelijk bedankt voor de prachtige afscheidsdienst. Wat ben je getalenteerd! We kijken terug op een prachtige dag, die we in geen enkel opzicht anders gehad zouden willen hebben. Grts.

 14. Lilian is al 35 jaar een vriendin van mij, maar ik heb haar tijdens de verdrietige periode van het overlijden van mijn moeder leren kennen als een integere, professionele persoonlijkheid, die mij en mijn broer heeft begeleid bij het verzorgen van een zeer persoonlijke, warme afscheidsdienst van mijn moeder.
  Behalve dat ik zelf erg blij was met haar hulp, heb ik van alle kanten, familie, vrienden en collega’s die bij de dienst aanwezig waren alleen maar complimenten gehoord.

 15. De warme en persoonlijke wijze waarop het afscheid van mijn vader vorm heeft gekregen heeft ons goed gedaan.

 16. Het afscheid was aangenaam. Dat klinkt misschien vreemd als je afscheid van je man neemt, maar het was goed! Geen poespas, ook geen trieste bedoening, maar mooi, warm en gewoon zoals hij was.
  We hebben het als heel fijn ervaren.

 17. Ik wil je even bedanken voor alles.. Voor je goede begeleiding. Ik ben zo blij dat we jou hebben toegewezen gekregen. Straks krijg ik misschien de kans niet meer om je te bedanken

 18. Het voelde meteen zo vertrouwd! Meteen al toen je binnenstapte. Ik ga volgende week, of zodra ik weer de stad in wil gaan, je boek kopen. De tekst van de viering was al zo mooi geschreven. Dan kan het boek alleen maar mooier zijn.

 19. Ik vind het fabuleus, datje in staat bent met de informatie van een gesprek van twee uur zo’n bijzonder mooie en kloppende weergave van iemands leven te schrijven..

 20. Mooi, persoonlijk, warm, uniek

 21. Ik heb een heel goed gevoel over
  de afscheid dienst. Heel goed gedaan.

 22. Dat alles klopte. Mooie dienst. De steun die we ontvangen hebben van Lilian heeft ons goed gedaan.

 23. Goede service, uitstekend behandeld

 24. Ondanks ons verdriet zijn wij als nabestaande heel goed begeleid naar een waardig afscheid van de overledene. Er was heel goed persoonlijk contact, met veel medeleven voor ons als familie. De opbouw van de dienst was erg mooi.wij hebben Lilian ervaren als een zeer warm persoon.

 25. Onze ervaring is heel goed.
  Mijn moeder heeft al aangegeven als ze komt te overlijden, wat hopelijk nog heel lang duurt, Lilian ook voor haar uitvaart te willen. Als ze nog werkt.

 26. Lilian is een hele lieve warme vrouw, met veel levenservaring en daarom kan ze dit werk zo goed doen.

 27. Wij hebben gelukkig niet zo veel ervaring met uitvaarten, dus Lilian was zeer welkom.
  Wij hebben (5 personen) dit allemaal als positief ervaren.
  Als men spreekt van ontzorgen dan staat Lilian ver bovenaan.

 28. Warme begeleiding, geen moeten maar goed advies en geduld. Kon allerlei vragen stellen die duidelijk werden beantwoord

 29. We hebben ervaren dat Lilian het graag goed wil doen en dat hebben we gewaardeerd. We hebben iets te weinig ervaren dat er echt goed geluisterd werd naar wat de overledene(in ons geval mijn moeder) voor mens was en wat er daarom in onze ogen het beste bij haar paste. Ook voelden we niet echt aansluiting bij ons als dochters.

 30. Ze heeft ons zeer goed geholpen en was zeer betrokken met ons en heeft zeker alles goed verzorgt en in overleg gedaan wij zijn haar zeer dankbaar

 31. Wii hebben Lilian als een fijn oprecht en liefdevol persoon mogen ervaren.
  Samen hebben wij de viering tot iets moois mogen maken. Dit kunnen we mee nemen voor de toekomst.

 32. voldoende – een redelijke ervaring

 33. Goede service, goed behandeld – 9-

 34. Ik heb Lilian leren kennen als een zeer betrokken en professionele ritueelbegeleider.
  De uitvaart was heel persoonlijk, mooi en goed verzorgt. Ik kijk er met een goed gevoel op terug.

 35. Als heel prettig ervaren. Een 10!

 36. Lilian heeft ons warm en deskundig bijgestaan rondom het plotseling overlijden van mijn echtgenoot. Haar warmte en levenservaring hebben ons mede door de moeilijke periode rondom het overlijden en de uitvaart geholpen.

 37. Perfect! Zeker aan te bevelen.

 38. Wij hebben heel goede ervaringen en de communicatie en de persoonlijke betrokkenheid gehad met Lilian Boudewijn heeft ons echt goed gedaan. Perfect!

 39. Wij hebben heel goede ervaringen en de communicatie en de persoonlijke betrokkenheid van Lilian Boudewijn heeft ons echt goed gedaan. Perfect!

 40. Goede service, zeer tevreden.

 41. Zeer empatische vrouw, zorgvuldig, luisterend oor, geeft houvast, zeer gedreven, denkt, luistert en loopt mee in rouwproces. Perfect!

 42. Wij (Petra en kinderen) hebben veel steun gehad van Lilian en dat gaf rust. Het afscheid in het crematorium was heel mooi. Wij hebben heel veel reacties gehad over de afscheidsdienst. Mensen waren allemaal onder de indruk. De woorden, de muziek en foto’s …… Het is een dierbare herinnering aan mijn maatje, papa en opa.

 43. Lilian is een persoon die goed aanvoelt wat de betrokken mensen doormaken. Na enige tijd krijg je bij haar een vertrouwd en rustgevend gevoel.

 44. Perfect! Zeker aan te bevelen.

 45. Lilian is een warme betrokken vrouw. Ze neemt de tijd voor alle nabestaanden. Alles in goed overleg en draagt waar nodig oplossingen aan.
  Dankzij haar hebben wij onze moeder een prachtige uitvaart kunnen geven.

 46. Zeer betrokken. Luisterend oor. Prettig in omgang. Waardige uitvaart.

 47. Lilian is een warme betrokken vrouw. Ze neemt de tijd voor alle nabestaanden. Alles in goed overleg en draagt waar nodig oplossingen aan.
  Dankzij haar hebben wij onze moeder een prachtige uitvaart kunnen geven.

 48. Goede service, prima behandeld.

 49. Perfect! Zeker aan te bevelen.

 50. Lilian is een hele fijne en warme persoonlijkheid om zeker in ons geval dan voor een crematie te hebben om je de dagen te begeleiden.
  Ze biedt een luisterend oor waar nodig en geeft je zonodig het juiste advies .
  Ook de dienst was heel mooi in elkaar gezet en kijken wij met een goed gevoel op terug.

 51. Perfect! Zeker aan te bevelen.

 52. Brengt goed over wat je wilt zeggen, is zeer betrokken en kan alles goed verwoorden

 53. Goede service, goed behandeld.

 54. De begeleiding en het beschrijven van haar leven na het overlijden van mijn oudste dochter Nicolette Verhoeven bracht mij naar een positief begin van de verwerking…………..

 55. Gewoon goed geregeld en uitgevoerd. Echt top!

 56. Luistert naar wensen klant
  Bereid er net zo veel tijd in te steken als nodig met doel mooie dienst te verzorgen waardoor waardevolle herinnering gemaakt wordt.

 57. Perfect. Zeker aan te bevelen.

 58. Goede service, goed behandeld

 59. Lilian is zeer deskundig in het schrijven van het levensverhaal.
  Een zeer betrokken vrouw,die meeleeft met de hele familie.

 60. Wij zijn zeer tevreden over Lilian. Prettige samenwerking. Alles goed geregeld. Zeer betrokken.

 61. Perfect! Zeker aan te bevelen.

 62. Lilian Boudewijn-Slaats heeft de crematiebijeenkomst van de overledene, mijn zus Melo Petitjean, uitstekend geleid, op een hele bijzondere wijze. Graag willen we Lilian hiervoor nogmaals bedanken.

 63. Lilian heeft ons op een hele fijne manier geholpen en begeleid in een hele moeilijke tijd. Het was heel fijn om dit samen met Lilian te kunnen doen.

 64. Goede service. Goed behandeld

 65. Begeleiding uitstekend. Leeft zich uitstekend in, voelt de situatie perfect aan.

 66. Wat een moordvrouw, een 10 is eigenlijk te weinig. Wat doet ze haar best en wat een luisterend oor. Er ontgaat haar echt niets ze heeft maar een half woord nodig en maakt daar een mooi kloppend verhaal van. Lilian ga zo door dank jewel voor de goede begeleiding en het prachtige verhaal. Groet van de hele familie.

 67. Goede service. goed behandeld.

 68. Lilian is toevallig een oud collega van mij geweest en dit heeft ze zeer goed gedaan dat was heel erg fijn.

 69. “Deze dame weet naar goede gesprekken op haar manier een uitvaart zeer discreet en innemend tot een geweldige uitvaart te maken. Voor ons de tweede keer. Ze is voor mij echt een topper en kan ze iedereen aanbevelen.”

 70. Het was prettig om met Lilian te werken. Zeker haar oprechte betrokkenheid wordt gewaardeerd.

 71. Ze heeft de uitvaart van oma tot in de puntjes verzorgd, hierdoor is het een mooi afscheid geweest.

 72. Ze heeft het precies zo gedaan als wij wilden … en zelfs meer . Het was een mooi afscheid .

 73. Lilian is een ontzettend lieve vrouw ze neemt alle tijd voor je en heeft ons echt door deze vervelende periode heengesleept.

 74. Perfect!

 75. Perfect! Zeker aan te bevelen!

 76. Er werd goed naar ons verhaal geluisterd. De juiste vragen werden gesteld. Mevrouw Boudewijn had een warme belangstelling en heeft een treffende en warme toespraak gehouden. Mevrouw Boudewijn heeft een groot empathisch vermogen.

 77. Mooie dienst. Alles super mooi geregeld.

 78. We hebben ervaren dat Lilian empathie toont en zeer betrokken is bij de begeleiding van het rouwproces. Ze weet op een geduldige wijze juist in te spelen op de emoties van de verschillende individuen en kan geduldig luisteren, terwijl ze het proces in de gaten houdt. Daar waar nodig of wenselijk nam Lilian taken van familieleden over.
  De ceremonie bij het afscheid was mooi en waardig. De aanwezige (achter)kleinkinderen werden op speelse wijze betrokken en maakten deel uit van het gekozen thema: de zee.Lilian gaf een welkome betekenis en invulling aan een moeilijke periode, samen met de familie, waardevol!

 79. Ik ben heel tevreden over de wijze waarop Lilian de crematie van mijn moeder begeleid heeft. Voor de crematie heeft ze veel tijd besteed aan de ideeën en wensen van de familie. De crematie zelf heeft ze met grote betrokkenheid geleid.

 80. Goede en nette voordracht. Meegaand in de familie om alle nodige punten voor te leggen en te verzorgen. En wat mogelijk is voor, tijdens en na crematie. Daarnaast een goed oplossend vermogen. Waar direct actie uit komt. En dit met de familie bespreekt. De gehele crematie is en was prima verzorgt. Na zorg is ook een sterk punt. Om de familie te onder steunen.
  Prima, meedenkend, adviserend. En oplossend vermogen.

  Met andere woorden.
  Top.

  Met vriendelijke groet.
  Marcel landa

 81. Zeer rustige vrouw die haar vak erg goed verstaat

 82. Uitstekend

 83. Lieve Lilian
  Het lukt mij niet om via jou formulier je een beoordeling te geven. Maar dan doe ik het op deze manier. Je verdient 10 sterren en ik ben zeer tevreden over hoe je alles gedaan hebt.Het was perfect geregeld bij Monuta.De dienst was erg mooi alles goed geregeldVol overgave en aandacht heb je het gedaan.

  Respect voor jou en je vakmanschap en bovendien ben je een heel aardig persoon om in een moeilijke periode steun van te krijgen.Heeft me heel goed gedaan Heel veel lof voor jou en Monuta.

  Lieve groet Jeannet

 84. Een prettige, ontzorgende en bijzondere ervaring.
  Fijn dat de regie gevoerd werd in goed overleg maar ook dat er een juiste feeling was voor behoefte. Warm!

 85. Lilian heeft zo goed voor ons gezorgd we hebben een prachtig afscheid gehad. Het was prachtig!

 86. Heel veel respect voor Lilian. Wat een fijn mens.

 87. Lilian is een heel prettige persoonlijkheid waarbij je je verhaal kunt doen en samen met haar je wensen kunt verwezenlijken.
  Ze denkt mee, reikt ideeën aan en laat je in alle rust je eigen weg zoeken.
  Een hele fijne ervaring geweest. Ze heeft een luisterende maar ook ondersteunende rol gespeeld.

 88. Jij was onze engel in die week. Je hebt ons compleet ontzorgd. Het is fijn om helemaal nergens over te hoeven denken op de momenten in je leven die zo moeilijk zijn.

 89. Ver weg en heel dichtbij

  Qua familieband stond Lilian ver van ons vandaan, maar als het gaat om de zorg die zij besteed heeft aan het afscheid van de echtgenote van mijn vader, mijn moeder stond ze heel dichtbij.

  Ze luistert aandachtig naar wat je zegt, hoe je iets zegt en daarbij ook in welke context je iets zegt. Vertaalt dit op haar manier naar iets wat andere mensen die niet bij de voorbereiding zijn geweest doet zeggen “zij zegt precies dat over deze persoon zoals wij haar kennen”.

  Wij, mijn vader en ik zijn zeer dankbaar voor de manier waarop Lilian het afscheid heeft gemaakt tot een herinnering die blijvend is voor ons maar ook voor iedereen die mijn moeder heeft gekend.

 90. Het afscheid was goed!. Mooie reacties van alle aanwezigen. Het blijft moeilijk, maar helpt ons in het verdergaan.

 91. Jullie waren er! Op het juiste moment aanwezig zonder opdringerig te zijn stuurde je door een uitstekende begeleiding naar de opbouw van een perfecte afscheidsviering in woord, muziek en beeld. De reacties op het afscheid waren enthousiast. Ze hebben mijn moeder, die geruime tijd in het buitenland heeft gewoond, door jouw verwoording nog beter leren kennen.

 92. Ik heb het afscheid van Ton als heel fijn ervaren en vele reacties ook gekregen dat het zo persoonlijk en zo mooi was, door het afwisselende geheel van com binatie tekst, muziek en foto’s.

 93. Het afscheid was mooi! Bizar om te zeggen dat het een mooie dag was, terwijl de reden waarom we bijeen waren helemaal niet mooi was.Een mooi en persoonlijk afscheid. Heb er veel complimenten over gekregen. Ik ben ook onder de indruk van de nazorg die is geleverd. Dank daarvoor.Dat doet me goed!

 94. Mijn familie en de overige gasten waren erg onder de indruk van het afscheid. Ook het boekje wat we erna kregen vonden we heel bijzonder. Er zijn hele delen van de tekst, die ik tijdens de afscheidsviering gemist heb en al diverse keren kunnen herlezen.

 95. Een van de mooiste afscheidsvieringen die we hebben meegemaakt, zo luidden de complimenten, die ik achteraf van familie en vrienden kreeg. Ik kan er met een tevreden gevoel op terugkijken. Het was helemaal zoals wij het wilden en dat doet goed.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.