Op Wereldlichtjesdag worden er, zoals velen van u al weten, overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. We doen dat, voor de 18e keer, ook weer in Bergen op Zoom, op zondag 10 december 2023.

U bent van harte welkom om stil te staan bij het kind dat u mist. Of het nu om een pasgeboren baby of je volwassen kind gaat, of je nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, of gewoon een lieve vriend bent en of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Het is fijn om samen onze kinderen in deze feestelijke, maar toch ook donkere maand weer even ‘’vol in het licht’ te zetten. Met de nadruk op SAMEN. Samen beleven maakt immers sterker.

De bijeenkomst vindt plaats In het Cultuurgebouw van RSG ’t Rijks (Burg Stulemeijerlaan 24, 4611EG Bergen op Zoom). In de omgeving is voldoende parkeerruimte.

Vanaf 18:00 uur zijn bezoekers van harte welkom in het cultuurgebouw voor een kopje koffie en is er gelegenheid voor gesprek, waarna we omstreeks 18:30 uur naar de theaterzaal gaan voor de bijeenkomst. Na afloop is er wederom ruimte voor gesprek met de andere ouders en met ons bij een kopje koffie.’

Als u aan de bijeenkomst Wereldlichtjesdag wil deelnemen, vragen wij u zich vóór 1 december as aan te melden met opgave van de naam van het overleden kind en het aantal aanwezige personen én indien nog niet aanwezig, digitaal een foto van uw kind (voor opname in de sterrenhemel) te sturen naar WereldlichtjesdagZWBrabant@gmail.com. Tevens vragen wij u een fysieke foto van uw overleden kind mee te brengen. De foto’s krijgen een centrale plaats tijdens de herdenkingsbijeenkomst.

Wij hopen u op 10 december aanstaande te mogen verwelkomen. We zien ernaar uit!

Lilian Boudewijn-Slaats, Coach bij Rouw, Verlies, Verandering, Register Ritueelbegeleider
Marijn Staps, Vrijwilliger Rouwbegeleiding West Brabant & Tholen
Cindy de Crom, Praktijk Vivere, Begeleiding na verlies in de zwangerschap
Fieneke Almekinders
Martien van Leeuwen
Huub Boudewijn