Lilian Boudewijn-Slaats

Rituelen, afscheid & begeleiding

Over Lilian

Mijn naam is Lilian Boudewijn – Slaats en ik woon met partner Huub, in Bergen op Zoom. Op 18-jarige leeftijd verlies ik mijn vader. In 1985 wordt dochter Danielle geboren, in 1987 zoon Hans.

In juli 2006, Danielle is dan 20 jaar oud, wordt bij haar acute leukemie geconstateerd. Ondanks een zeer intensieve behandeling van 19 maanden overlijdt Daniëlle in februari 2008 op 22 jarige leeftijd. Ik stort me op mijn werk en in 2013 loop ik uiteindelijk vast in het verwerkingsproces. Dan begin ik mijn gedachten en e-mails, dagboekfragmenten en gedichten van Danielle op papier te zetten wat resulteert in het boek “Hier heb ik helemaal geen tijd voor”. Een tweede druk is inmiddels uitgegeven.

Gedurende mijn leven word ik geconfronteerd met diverse vormen van verlies. Door mezelf en door andere mensen, om me heen. Verlies van geliefden, van gezondheid, van liefdes- of familierelaties, van werk. Steeds duidelijker wordt het dat ik met deze levenservaringen en mijn talent om te kunnen schrijven en luisteren, iets kan en wil betekenen voor anderen. Door vorm en inhoud te geven aan belangrijke ‘scharniermomenten’ in het leven. En door professionele begeleiding. Ik zie het als een persoonlijke missie. Vanuit een diepe verbondenheid met de mensen om me heen en met al wat leeft.

Ik leef vanuit de universele waarden: Geluk, liefde, vrede, vrijheid, respect, rechtvaardigheid, gelijkheid. En eeuwenoude spirituele en humane waarden. Daarom kan ik vieringen maken voor en met iedereen.

Voor hoogte- en dieptepunten in het leven

Ritueelbegeleider bij afscheid
Het Moment post-hbo

Professioneel begeleiden bij verlies 1 & 2
Secure Base Coachen

Lid Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders

Dementievriendelijke Ritueelbegeleider