Hier heb ik helemaal geen tijd voor

Op 12 juli 2006 belt Daniëlle Boudewijn, 20 jaar oud, haar ouders, die op dat moment bovenop de Vesuvius staan, met de mededeling: “Mam, ik ben in het ziekenhuis. Ik word vanmiddag nog met de ambulance naar Daniel Den Hoed gebracht. Ze denken dat ik acute leukemie heb.”

Dan volgt een lange en intensieve periode van 19 maanden, van ziekenhuisopnamen en bezoeken, zeer zware behandelingen en een stamceltransplantatie uit twee navelstrengen. Daniëlle was de twaalfde in Nederland die stamcellen uit navelstrengen heeft ontvangen, nadat in de Internationale Donorbank, waarin op dat moment 12 miljoen mensen geregistreerd staan, geen matchende donor gevonden is. Uiteindelijk is Daniëlle op 6 februari 2008 overleden.

“Hier heb ik helemaal geen tijd voor”, is het pakkende en liefdevolle verslag van een moeder, in combinatie met e-mails, dagboekfragmenten en gedichten van Daniëlle. Lilian Boudewijn-Slaats heeft door het reconstrueren van het levensverhaal en het hele ziekteproces een aangrijpend beeld weten te scheppen van het enorme doorzettingsvermogen, de flexibiliteit en het karakter van Daniëlle, haar drang om het leven weer op te pakken, alsmede alle menselijke en gevoelige aspecten, waar een jonge vrouw, haar ouders en broer mee geconfronteerd worden tijdens haar ziekte.

De door beeldend kunstenaar Sjoerd van den Boom toegevoegde kunstwerken geven een extra en bijzondere dimensie aan het geheel. Sjoerd is gefascineerd door alle fases van en in het leven en weet dit op een speciale manier te uiten.

ISBN 9090282629

De gedachte achter het boek

Lilian heeft het boek geschreven met de volgende gedachten: Danielle moet blijven voortleven. Haar sterke en bijzondere persoonlijkheid, haar doorzettingsvermogen en haar gedichten, blijven voor altijd bestaan. Voor altijd voor iedereen bereikbaar.

Voor allen die een kind hebben verloren: Dat het verhaal een steun voor hen mag zijn. Net zoals de boeken van andere auteurs die een kind verloren hebben dat voor Lilian en Huub zijn geweest. Delen van ervaringen, delen met anderen. Hoe zij met hun verlies zijn omgegaan, opdat we van elkaar weten dat we niet alleen zijn in ons gevecht om door te leven en we daar kracht aan kunnen ontlenen om verder te gaan.

De kunst

De schilderijen in het boek komen uit het atelier van Sjoerd van den Boom en zijn wonderwel passend bij de gedichten van Danielle gekomen.

Met dank aan

Ad van Loenhout van de Grafische Wereld in Halsteren, die het mogelijk heeft gemaakt met het oog op het doel het manuscript om te zetten naar een boek en Vincent Verwoerd, die als grafisch vormgever de bijzondere omslag voor het boek heeft ontworpen, gebaseerd op het schilderij van Danielle door Sjoerd van den Boom.

Petra en Albert Weijts, die hun galerie ” Weids Beeld” ter beschikking hebben gesteld voor de presentatie van het boek

Ad Rooms, die ook zijn enthousiasme over het boek heeft uitgesproken en het vervolgens heeft geredigeerd, wat eveneens heeft geresulteerd in de uitgifte van het boek.