In aansluiting op Wereldlichtjesdag, heeft auteur Mirjam Rotenstreich, moeder van Tonio aangegeven een bijdrage te willen leveren in de vorm van een presentatie over haar nieuwe boek ‘Jij ontbreekt aan mij’, dat 31 oktober 2023 zal worden uitgebracht.

Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt.  Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar.

Hoe leeft een moeder verder na het verlies van haar kind? Stukje bij beetje ontdekte Mirjam dat het tóch kan.

In de afgelopen jaren schreef Rotenstreich korte teksten die vaak hartverscheurend zijn, soms onverwacht luchtig, en die telkens één aspect behandelen van het leven van een moeder zonder kind. Kerstmis, pakjesavond, tandenpoetsen, films kijken, verdrietliedjes horen, naar de supermarkt gaan – de aanleiding kan futiel lijken, maar met een gebroken hart heb je aan weinig genoeg om van slag te raken. Het indrukwekkende bewijs is Jij ontbreekt aan mij: Een liefdevol portret van Tonio, én een alleszeggend antwoord op de vraag hoe het nu met haar gaat. Er zijn woorden voor: dat liet haar man en auteur A.F.Th. van der Heijden zien in Tonio. Een requiemroman (2011) Dit boek werd verfilmd en werd bekroond met diverse literatuurprijzen en filmnominaties. Jij ontbreekt aan mij kan bezien worden als haar kant van de zaak. Een liefdevol portret van Tonio, én een alleszeggend antwoord op de vraag hoe het nu met haar gaat.

U bent van harte welkom!

  • Jac Danst, Buitenvest 96, 4614AD Bergen op Zoom
  • Zondag 3 december 2023 – 14:00 uur.

De presentatie zal de vorm hebben van een interview  en er is op deze middag gelegenheid haar boek aan te schaffen. Mirjam zal het graag ter plaatse voor u signeren.

Wilt u bij de presentatie aanwezig zijn Meldt u zich dan zo snel mogelijk aan. Vol is vol! Aanmelden kan door een mail te sturen naar: WereldlichtjesdagZWBrabant@gmail.com onder vermelding van Presentatie Mirjam Rotenstreich.