Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

In Bergen op Zoom komen we, op deze dag, jaarlijks met 70 tot 80 ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere familieleden of vrienden uit de Regio Zuid West Brabant fysiek bijeen, om onze kinderen te gedenken. Vanwege Corona is echter alles anders dan anders dit jaar.

Teneinde tóch samen stil te kunnen staan bij onze kinderen hebben we, als organisatoren, dit jaar gekozen voor de verfilming van Wereldlichtjesdag door Zuidwest TV.

Een uitzending, die gevolgd kon worden vanuit de eigen woning of vanaf welke locatie dan ook.

Gedurende diverse jaren mag Lilian Boudewijn-Slaats zich medeorganisator noemen van deze bijeenkomsten, waarbij Martien van Leeuwen de Vereniging OOK (Ouders Overleden Kind) vertegenwoordigt en Lilian vanuit haar achtergrond als Ritueelbegeleider en Coach met teksten, rituelen en muziek, invulling geeft aan het geheel.

Dit jaar werden enkele van haar teksten hierbij op muziek gezet door Olaf Heijnen, kleinkunstenaar en AnneJo de Keijzer, viool.

De uitzending, die financieel mogelijk werd gemaakt door bijdragen van Vereniging OOK en het Meeusssenfonds en werd opgenomen in de prachtige afscheidslocatie ‘De Vier Jaargetijden’ te Roosendaal, is op deze pagina terug te zien.

‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op vele locaties, waar dan ook, worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden.