Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland en België wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Samen met vrijwilligers van de Vereniging OOK (Ouders Overleden Kind) organiseer ik al meerdere jaren de herdenkingsbijenkomst voor Zuidwest Brabant, welke plaatsvindt op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom, waarbij we op de medewerking van docenten en de muzikale omlijsting van het geheel door getalenteerde leerlingen mogen rekenen. Daarnaast verzorg ik jaarlijks een ritueel voor de belevingsroute ‘Allerzielen Alom”